Sunday, January 10, 2010

Pääste katsed

Käisime pühapäeval katsetel selgitamaks välja, kas meie piigadel on potentsiaali saada päästekoerteks. Ehkki õues oli sügav miinus, olid kogenud figurandid reipas meeleolus ja meie päev kujunes lõbusaks ning põnevaks.

Kõigepealt kontrolliti koerte suhtumist inimestesse - koerad pidid läbi rühma jalutama, kus oli ka üks lärmakas inimene ning ühe võõraga mängu üles võtma. Seejärel lasksime koertel läbi nuuskida ühe vana korteri, kuhu oli peidetud konserv. Samas majas peitsid koerajuhid end keldrisse ja koerte ülesandeks jäi peremees leida. Lisaks pidid koerad suutma minna üle pooliku kaldtee aknast esimese korruse tuppa, jalutama seal olevatel kivihunnikutel ja hüppama üle aukude, ronima läbi põrandaaluse tunneli ja mitte ehmuma mürast, mida ootamatult tekitati. Lisaks tehti ka paugukatse.

Nii Bryanal kui Sinnul läks hästi ja nad mõlemad hakkavad käima pääste treeningutes. Bryana kohta kirjutas treener Monika, et ta on piiga tubliduse üle positiivselt üllatunud - Bryana olevat energiline, mänguhimuline ja julge. Samuti kiitis Monika Bryana ninakasutamisoskust. See on meile suur üllatus, kuna kahetsusväärselt pole me veel kunagi temaga jälge ega muid nina trenne teinud. Eks siis nüüd alustame.

Sinnu kohta kontsateeris Monika, et võõraid inimesi ta ei karda, küll aga peaks teda enam harjutama pimedate ja lärmakate kohtadega. Seda kõike peaks saama hästi teha toiduga. Paraku unustas Priit maiuse katsete ajaks autosse, nii et pubekas Sinnu pidi kogu katsumuse läbi tegema heast tahtest. Edaspidi saab ta ikka aeg-ajalt preemiat ka. :)

Ootame päästetrenni suure huviga, kuna katsetelt saime mõnusa energialaengu. Ootan väga ka aega, mil saaksin ise figurant olla ja erinevate koertega suhelda.

No comments:

Post a Comment