Sunday, November 1, 2009

Sõber koer



Bryanal on toimunud läbimurre liigikaaslastega suhtlemises! Üle-eelmisel nädalal liitus TAKO kutsikakooliga Bryana vend Brixy. Oleme Bryanat viimaste nädalate jooksul erinevate pisikeste koertega kokku viinud ja Bryana on muutunud julgemaks. Mingi tõelise mänguga ta aga kaasa polnud läinud kuni selle hetkeni, mil meie kursus laiali läks ja meie ning Brixy koos omanikega otsustasime veel pisut koos olla. Näib, et Bryana tundis oma venna ära. Nad jooksid ja mürasid koos, kusjuures Bryana polnud mitte alati tagaaetava rollis ning tegi ka ise mõned korralikud pealehüpped. :) Vend oli temast palju suurem ja pisut aeglasem, mistõttu usun, et Bryanale andis julgust ka tundmine, et kaaslane teda kindlasti kätte ei saa.

Eile aga toimus trennis läbimurre! Enne algust saime kokku Priidu sugulaste ja nende šnautseritega. Bryana huvitus neist kohe, nuusutas rõõmsalt ja koos joosti lelude ja üksteise järgi, Bryana pani meelsasti ninad kokku ka ühe meie treeningus käiva labradoriga, kes samuti enne tunni algust kohale tuli!

Treening ise möödus tublilt, nagu ikka. Pärast aga lasime Bryanal ja Brixyl taas teineteisega hullata. Oli see vast vaatepilt! Bryana oli seekord väga aktiivne ja tundus meile isegi pisut initsiatiivikam kui Brixy. Bryanal oli palju võhma ja kiirust, aga ka tugevuselt ei jäänud ta kuidagi oma vennale alla.



Erilist huvi näitasid valged üles loomulikult Lauluväljaku ainsa mudase poriloigu suhtes. Selle avantüüri tõttu kannatas rohkem Brixy kui Bryana - Bryana lükkas Brixy muda sisse täiesti siruli, ent sai ka ise korralikult mustaks. Kui me koju jõudsime, oli muda jõudnud taheneda ja mõne harjatõmbe järel oli musta- ja hallikirjust tegelasest jälle lumivalge printsess saanud. :) Küll šveitslastel on ikka tore kasukas!

Eriti tore oli Bryana käitumine siis, kui meile tuli külla juba tuttav kääbusšnautser Benno. Mina kartsin, et Bryana hakkab oma territooriumi kaitsma, aga mingit ohutunnet meie koer vist ei tundnudki. Benno kahjuks eriti Bryanaga mängida ei tahtnud, ehkki Bryana üritas kõigest väest. Ta viskas end pikali, hüppas ringi ja nuusutas Bennot innukalt, aga nii kui asi füüsiliseks läks, tegi Benno ähvardava urahtuse ja Bryana tõmbus tagasi. Bennot huvitas hoopis meie jänes, kes oli rohkem tema mõõtu ja samuti isane.

No comments:

Post a Comment